Jiná

Jiná

Anotace: psána pro Vás

zásnuby nočního dravce
a dívky s těžkými křídly,
které ji tlačí potupně k zemi
andílci od kašen brebentí
a nalévají si bříška medovinou
a pouští otvůrky ven
zahrada má tvář žlutého narcise
a Zeus s trojzubcem si
pádluje směrem k Hádesovi
probodne jeho srdce
hanebnými tanci hadů
uctívají Medúzu okupanti
a nechvalně proslulí
slepci, kteří pohlédli
do jejich očí na pouhý
okamžik tlesknutí dlaně
a místo kamene
zaslepila je tvrdá kázeň
a poslušná pokora
třesknutí hromu
bylo pohlavkem
a třesk meče o tvrdou ocel
varováním před bouří

***

z nebe padají skály
a noční dravec
již ubil dívku s těžkými křídly
a její tělo zohavil
jako mršinu ji odhodil
andílci pláčou nad jejím
nechvalným osudem
a medovina jim zaskakuje v ústech
narcis uvadá a nezavoní
a potulný básník
se svými slovy kočuje
dál pouští svých slůvek
a příslibu, že slunce
nezahalí smuteční šat
Autor Tomáš Přidal, 05.07.2010
Přečteno 229x
Tipy 6
Poslední tipující: hašlerka, Mraveneček, Jiná, Květka Š.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí