Pokolení kovářů

Pokolení kovářů

Anotace: . . .

Kovářovo srdce
tluče s železnou
pravidelností
v duši jeho
teplo bývá
jako ve výhni
spálený chleba
drtí mezi zuby
těžká práce kovářská
a v bídě těžko
se sytí hladoví
kovářovi synové
a jazyk pálí
nad vychlazeným
pivem s ostrou
gulášovou polévkou
. . .
nad rozpálenou kovadlinou
píská si do taktu kladiva
těžký život nese si s sebou
do dalšího pokolení
a dílna, kterou postavil
vlastníma rukama
jednou bude svatým stánkem
jeho synů
. . .
synů kováře
dalšího pokolení kovářů
Autor Tomáš Přidal, 07.07.2010
Přečteno 258x
Tipy 12
Poslední tipující: Psavec, hašlerka, Kouzelnice Prastará-Přítulná, CRASH, Mbonita, Květka Š., mademoiselle secret, WAYWARD
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zajímavě napsané ST!

08.07.2010 09:17:00 | xoxoxo

Hezká jak kovářská práce.

07.07.2010 23:08:00 | Psavec

Na předposledním řádku bych vypustila slovo kováře..přijde mi nadbytečný.
Jinak je to nadějný text.

07.07.2010 08:03:00 | mademoiselle secret

...trocha pesimizmu: jen aby

07.07.2010 07:57:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí