Kříž mrtvých úst...

Kříž mrtvých úst...

Anotace: ...

Kříž mrtvých úst zemi rodné,
slaví svůj pohřební ples.
Po létech,měsíců,do dne,
mnohý do hlubin vod kles.

Blízko tak vzdálené břehy,
kde neztál včerejší sníh,
sním ve spolku s přátel žehy
a dusí nás ředěný líh.

Pěšinou dál kolem řeky,
v proudu zmiz nedávný slib.
pustoší sluch žabí skřeky
a tráví chuť nahořklý hřib.

I tak svůj kříž v zemi rodné,
chci postavit z dřevěných klád.
Pohledem svým fackou hodné
zřím vůni tu divokých stád.

Zatím jsem na českém kopci,
pohřbil svůj stín dosud mlád.
A nechal tam vzkaz mámě,otci
a všem kolem mám vás rád.

Kříž mrtvých úst zemi rodné,
slaví svůj pohřební ples.
Po létech,měsíců,do dne,
nezměnil jsem si svůj dres.
Autor Zdenek, 08.07.2010
Přečteno 277x
Tipy 7
Poslední tipující: Anjesis, zenge, Linzerka, al-pacino, Giginka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí