Pacifističtí motýli

Pacifističtí motýli

Anotace: O míru, touze po naplnění, jednoduché kráse ve složitém světě...

Pacifističtí motýli
v umírajícím ránu hledali
nevyschlou kapku rosy
Poslední jedinou kapičku make-upu kopretin
Ale v cestě stojí kameny
V té cestě stojí kameny.

Spisovatel spálil rukopis
Malíř se dívá na zbytky pláten
pocákaných jeho vlastní duší
Na nic nemyslí
Plačící sochaři
Vyzáblé modelky
Na nic memyslí
V červenci pokřtěném
třiceti stupni vedra.

Pacifističtí motýli
spásu hledali
v červených šatičkách máku
Vystřely nemají křídla
Ale jsou slyšet i v domácnostech milujících se
Na nic nemyslí morová rána
návyková droga
na nic nemyslí
Za noci Belzebuba
bývalá popravčí četa.

Zlo nemyslí na nic a nikdy
Ale lidé na zlo myslí pořád
Jako na studnu, jako na nový druh živočicha
který svým tělěm zažene hlad

Pacifističtí motýli
se zdraví
číd dál více ochablejším úsměvem.
Autor Kéž bych byl kytička, 09.07.2010
Přečteno 262x
Tipy 2
Poslední tipující: 4LJFilip, l'âme
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí