Smutné časy

Smutné časy

Anotace: To jsou smutné opravdu časy, kdo dává při volbách pánům hlasy, kdo určuje lidem pravidla nebo jim maže med kolem pusy nebo to jsou snad povidla?

Proč zvednout hlavu je stále horší,
proč svět se stále točí,
proč tolik lidí pláče
a malá žabka radostně si skáče,
proč lidem hodně schází síla,
kam se jen ztratila ta pohádková víla?

Všude jen spěchání, strach a pláč,
není už každý chrupající spáč,
starosti budí plno lidí v noci
a změnit tohle není v naší moci.

Jak šetřit, když není z čeho,
snad jen ten na trůnu má všeho
a také v křesílkách strážci jeho.

Co je to za smutné roky,
kam zmizely úsměvy každý den
a do práce lidí kroky?

Slyšíš ta slova svých dětí,
jsme mami chudí
a proč naše kamna jen v zimě studí?

Proč není peněz nazbyt,
maminka pořád pláče a hubne,
tatínek chodí stále do práce
a při každém zazvonění ztuhne?

Co je to za dobu,
která nám dělá starosti,
že lidé nejsou vůbec veselí
a každý není dobrák od kosti...
Autor BARBYE, 09.07.2010
Přečteno 283x
Tipy 17
Poslední tipující: NikitaNikaT., Jeněcovevzduchukrásného, Juraj Hrom, Sweet KiWi, Bíša, Psavec, hašlerka, Květka Š., CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Chybí nám děcko s ženou mojí, peníz vždy není všecko. A kdo má obojí, ani ten nemusí být vždy šťasten.

19.07.2010 13:48:00 | Jeněcovevzduchukrásného

Povedená.
Ale,
snad bude líp...
někdy

09.07.2010 15:22:00 | Květka Š.

Je to doba strašidelná se strašidlama u moci
co straší náš každý den do noci
a nelze nám nyní pomoci:)).Promiň,zase mi to nějak brebentí:)).Hezká básnička.

09.07.2010 15:09:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí