Bohemia

Bohemia

Dny pozbyly lesku,
Když v barvách pravdy se zjevila lež.
Za ohlušujícího třesku,
Dostavěla jsi kolem sebe bílou věž.

Unášena tím, co vonělo růží,
Nevidělas mračna nad hlavou.
Plamínek, jež se tě stále drží,
Osvětlil současnost bolavou.

Lámalas tělo na tři půlky,
Nebylo ti při tom příliš vesele.
Tvé prázdné oční důlky
Málem uzřely mrtvého přítele.

Ač bylas pořád v pozoru,
Nepadl jediný výstřel.
Když vidělas orli na obzoru,
Nedovolila jsi, aby národ zjitřel.

Pod listem lipovým,
V nitru Svatého grálu,
Pohla jsi lanovím
K prospěchu národu králů.
Autor Okřídlená Lištička, 10.07.2010
Přečteno 333x
Tipy 15
Poslední tipující: ZENITZERO666, Maryje..., James Libustka, Zorenka Ježková, Mrtvý květ, hašlerka, Fenceless, Boudicca, CULIKATÁ, Radek.oslov.Šafárik
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezký. Ale nepochopil jsem ty oční důlky. To jako Praha a Bratislava? A kdo má bejt ten mrtý přítel?

14.08.2011 00:13:00 | ZENITZERO666

nádherná básnička-wauky,joj!
ST

12.09.2010 13:55:00 | Zorenka Ježková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí