Bez Názvu

Bez Názvu

Anotace: je hrozné horko... opravdu náročné je přemýšlet

Na okamžik v sobě podržím si víru,
že to celé může být jinak
Mlčím v bledém světle nekonečné planiny
a vzduch chutná tichem dokonalého naplnění

Ta chvíle se chví jak slunce žhne
odmítnu v sobě veškerou pestrost
a pod znavenými stromy dýchám dokonalou šeď
a město je jen kulisou baroka

Strnu a na okamžik chci věřit, že je to jen začátek
mnohé je tak krásné když to začíná
nově napořád - chci vidět tak jak vidím
bílé stíny tančit lesem dalko za horizontem

Chci vidět to staré zemřít
uvolnit prostor pro rozmach
napříč časem cítím podzim v horách
sladkost rozpadu v raní mlze

Upřímně chci věřit, že za pocitem lásky
je dálka, nekončící krajina pro věčnou cestu.
Vidím zlato padat z oblaků do rozprostřených polí
a ledový klid jezer v nihž topí se obraz slunce

S bolestí prahnu vidět znova vše obrátit ten tlak
nechat se rozplynout v čistotě krystalu
Překročit práh znovunalezení se v božsky krásném
šepotu dálky. radostně hnát se vstříct času

Se zármutkem jen pro estetiku samu nechat vše
propadnout se do ztracena v propadlišti pouťe
kde návrat znamená zhoubu a těsně za zády jde strach
Jako dar věčnosti svírám tu chvíli v sobě
nesmrtelný jak jen dlouho ji udržím.
Autor GM, 10.07.2010
Přečteno 318x
Tipy 9
Poslední tipující: Ctěný pán, Dota Slunská, carodejka, drsnosrstej kokršpaněl, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Něco takovýho číst...bude to ve mně doznívat ještě dlouho.

12.07.2010 21:00:00 | Dota Slunská

I v tom horku si to napsal báječně.))

11.07.2010 23:48:00 | carodejka

jak moc rozumím a jak nádherně napsaný, vykřičník... poklona, maestro, obdivná poklona

11.07.2010 00:05:00 | drsnosrstej kokršpaněl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí