Nocturna

Nocturna

Anotace: Nemohl jsem usnout. Díval jsem se ven a vzpomněl jsem si na příběh paladina a jeho návštěvu v prokletém městě známé pod jménem Nocturna

na posteli sedím
a z okna hledím
noci bezesná
noci horká

************

ven se na oblohu dívám
motlitbu hvězdám skládám
tichou píseň pějí
klid a mír přejí

nocturně prokleté
co spánkem stoleté
bestie krutě trpí
ze strachu ze smrti

zabíjí ve spánku
za vlahého vánku
jenž si pohrává se závěsem
s nelítostí a běsem

tam já bych chtěl se vydat
a věčnému spánku se poddat
nebojím se usnout, smrti vstříc
skrytou bestii najít, doufajíc

s jejím koncem procitnutí
které jim život zpátky vnutí
a lidé zase bdít budou projednou
mraky a slunce opět shlédnou
Autor MRF, 12.07.2010
Přečteno 257x
Tipy 3
Poslední tipující: 4LJFilip, CULIKATÁ, Boudicca
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí