Odchod

Odchod

Anotace: z domova múzy...

Límeček od košile s barvou rtěnky,
vlasy rozcuchané do podob mnohých,
knoflík na poklopci v rychlosti nedozapnut,
v jedné ruce vínko, v druhé doutník a
na kolenou před tebou básníku, dívka klečí.
Dveře pouhý svůj sten vydají,
kdy k západu hodinová ručička se blíží,
do dveří vchází milovaná láska,
bez pochopení, bez výčitek pro
tvoji, božský básníku, jedinou múzu.

Límeček od košile s barvou rtěnky,
sodíkové lampy teď na tebe září,
tvůj život v kufříku, pár papírů,
tužka na kousání při myšlenkách na
radostné chvíle, básnických nesmyslů.
Zříš pohledem do noci nekonečné,
místo světel měst, v dálce hvězda,
tvé nohy šouravé, krok pevný a rozhodný,
cesta poslední a slova na náhrobku pohřebním
pro tebe, básníku, chválu pějí….
Autor Láďa, 12.07.2010
Přečteno 242x
Tipy 8
Poslední tipující: Psavec, CULIKATÁ, ziriant, Květka Š.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

St..

12.07.2010 22:50:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí