Efekt v plamenech

Efekt v plamenech

Anotace: fascinace nemohoucností, bytí s bitím

Skořicí přeťaté obočí
Čekající na povely očních svalů

Sláva za hranicí z borovic
Kvůli které vykáceli půl lesa
Jako by nestačilo pár polínek
Na zdání ohně v černých panenkách

U vchodů do kláštera tečou vodovody i jejich strážci
Pomalu se roztékají jako krém z tuleně
Co byl moc dlouho na slunci

Vlajky místo sukní ve víru tance
Červená jako vlastní značka touhy
Bosé nohy –kdysi bílé- buší do dřevené podlahy předehru
Dveře skřípou i bez pohybu větru
To jen nesmělí mají žízeň po krvi
Která vytéká býkům z podpaží a leptá složité obrazce na vyšívaných košilích

Pohlcení plameny žáru od moře
Co zabíjí i dává život
Lampy svítí a kroutí se
Horko ulic stéká do záňadří vnadných tmavovlásek

Místo vlajek dnes vlají z balkonů peřiny
A vydávají zvuky tonoucích
Autor její alter ego, 13.07.2010
Přečteno 296x
Tipy 20
Poslední tipující: drsnosrstej kokršpaněl, jedam, lennerka, WAYWARD, Terulienka, Ishtar, dead-head, René Vulkán, 11477, Lukáš Rymeš, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

mňa z tých veršov síce trochu mrazí, ale o to majestátnejšia je to báseň

14.08.2010 14:01:00 | lennerka

...zajímavé

12.08.2010 17:02:00 | WAYWARD

Zajímavá spojení, na tvůj věk mi báseň přijde zralá.

02.08.2010 00:04:00 | René Vulkán

prazvláštní obrazy, ke ketrým se ráda vracím :)... Dílo s velkým D

16.07.2010 13:01:00 | stmivani.na.lepsi.casy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí