Totalita

Totalita

Anotace: Dnes jsem se doslechl, že Castro propustil část politických vězňů na Kubě, tak jsem si vzpomněl i na časy totality neboli socialismu u nás. :) Ještě, že už je to za námi.

Na ústech máme zámky
cennosti v útrobách banky
myšlenky jsou svázány
strachem rychle mazány.

Šedivé zdi a šedivé šaty
radost za zdmi a vraty
jediné slovo v tichost se mění
strach utápí probuzení.

Spory jsou řešeny veřejně
spravedlnost měří nestejně
svoboda kulhá daleko za námi
lži jsou nám dávány z reklamy.

Těžko se dýchá v atmosféře
kde strach je v každé sféře
a v nejvyšší lajně barokní stůl
a u něj sedí nejvyšší vůl.
Autor Ďábel sám, 13.07.2010
Přečteno 233x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, Iv, Marfuša, isisleo, Eru Alonnar
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Radši komunismus, než tenhle posraný kapitalismus.

12.08.2010 18:59:00 | 666 Idiot MCR

myšlenky jsou svázány
porád nemaj banány
:-)

13.07.2010 21:32:00 | melancholik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí