Život ŠAŠKA

Život ŠAŠKA

Anotace: i šašek má své dny

Sbírka: Strasti a radosti života

Dobrý den jsem ŠAŠEK,
kterému skončila éra veselých frašek.
Teď sedím u vypitých flašek,
a pojídám několikátý prášek.

Maska smíchu se o zem roztříštila,
byly časy kdy vtipem hýřila.
Tvář klauna uplakaná,
před zraky všech schovávaná.

Sedím v rohu v očích slzy,
život:mě ŠAŠKA mrzí.
Největší komedie mého života?
Jak zabít IDIOTA?

A teď mě nechte jít,
jdu si nový život žít.
A koupit novou masku smíchu,
ať mám plnou svoji knížku hříchu.

Opona se zdvihá,
a do manéže rozesmátý šašek vbíhá.
Tak lidičky bavit vás je můj úděl,
Smějte se a nenechte mě abych znova mrzutěl.
Autor Jacob P. Verlaine, 14.07.2010
Přečteno 292x
Tipy 6
Poslední tipující: mkinka, Sweaty Woman, Mbonita, labuť
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi dobře napsané. Zamyšlení a v závěru optimismus.

12.07.2022 06:07:04 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí