Měňavý

Měňavý

Anotace: ..svět

Tak jako voda s krví smíchá se,
tak jako podzim přidá listům na kráse,
tak jako paprsek barví usínající mraky
a tma holubům trhá soumraky,
oblaka nejchladnějších záletů,
tak i nám zavírají se padáky
a mění dráha letu.

Tak jako z pampelišky už jen chomáč šedi,
tak i stříbřitý popel z našich nadějí,
v prázdně tiše bolavě sedí,
se samotou si souznějí,
lidé smutní, bledí,
pláčou, vnitřně se chvějí,
ale já myslím,
že vyroste nová..

Tak jako hraje si déšť a sluneční svit,
tak i v srdcích tkví chladno a horká zář,
pár slz sklouzne na tvář,
marně pokoušet se smýt,
temnoty a lásky jasu,
se zlomeninou hlasu,
musíme vstát a zase jít.

Tak jako ze zeleně bílá krajina,
tak jako voda s bublinkama pění,
pokaždé názor, myšlenka jiná,
ve vlnách touhy, chtění,
něco končí a něco začíná,
tak jako oblačno se sluncem
navzájem se prolíná,
každou chvíli něco se mění..

..když na jednom břehu je stín
a na druhém ještě světlo.
Autor Jiná, 14.07.2010
Přečteno 277x
Tipy 13
Poslední tipující: JohnyD., Psavec, mida, Mbonita, Petbab, Květka Š., Mates.21, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nezaměnitelně Tvá poezie

14.07.2010 21:11:00 | Petbab

..to se mi líbí..
St.

14.07.2010 19:48:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí