Nevyplavené

Nevyplavené

Anotace: když voda nepomůže..

Zvlněným odrazem a klidnou hladinou,
dlouhými tempy a rychlým dechem,
svaly za chvíli se svinou,
srdce víc a víc buší,
s tichým tajným vzdechem,
námahou bolest se nepřehluší.

Každý kout se rozpíná,
sám jakoby se hnal,
tam a zpátky, cesta jediná,
kéž až na samotné kry,
už nemůžu, však pořád dál,
plavala bych po tobě celý dny.

Na suchu za branami samoty,
na suchu puknu prázdnem,
neslyšitelné praskoty
těsně nad bílým dnem.

Kdyby nebyl mráz
a přestalo hřmět,
kdyby nebyla tu hráz,
plavala bych do němot
celý svět
a vyplavila si
všechen svůj život.
Autor Jiná, 15.07.2010
Přečteno 235x
Tipy 13
Poslední tipující: labuť, Psavec, zelená víla, JohnyD., Petbab, Květka Š., CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkně napsáno.. krásný obraty..

15.07.2010 23:17:00 | zelená víla

škoda jen že to byl
bazén..

15.07.2010 21:29:00 | Jiná

plavat dlouho a vnímat vodní svět zblízka.. umět plavat je jako umět létat

15.07.2010 21:26:00 | Petbab

St..

15.07.2010 19:34:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí