Prokletý čas léta

Prokletý čas léta

Anotace: ...už aby byl těm teplotám konec...

Kdybych si tak
mohl zalézt do
ledničky,
nasnídat se v ní,
zchladit si
hlavu a myšlenky
v tomto úmorném parnu
. . . . .
Kdo se Tě prosil,
aby nám bylo jako
v peci, kde stoupají
stupně z rána
do dalších dnů
. . . . .
Otravné komáří hvízdání
kolem obličejů,
síťky v oknech
a repelenty
proti klíšťatům
při dlouhých procházkách
. . . .
Už aby byl
konec léta
. . .
Voda je ovšem
krásně teplá,
bohové ulevili
svým potřebám
a napustili rybníky
s podvodním světem
. .
Asi si vážně zalezu
do mrazáku
a posvačím
nanuka s ledovou tříští
.
jako Eskymák
ve svém polárním iglú
Autor Tomáš Přidal, 18.07.2010
Přečteno 258x
Tipy 13
Poslední tipující: Quigleika, Psavec, Jiná, labuť, Niky88, Květka Š., CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Žádný konec léta, vždyť ho bylo ještě málóóóó!!! :o)

18.07.2010 11:00:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí