Křehké dorozumění

Křehké dorozumění

Anotace: jako malé děťátko..

Malému dítku, batoleti,
první smích a pokřiky,
v radostné perleti
z kočárku odletí,
z pusinky vychází
půlky slov, slabiky,
nevinně cvrliká,
copak mu schází,
všem to tu říká.

Směje se, kope, mává,
ve vaně se šplouchá,
umí plakat, taky řvát,
když si s ním nikdo nehrává
a nikdo ho neposlouchá,
nemá to vůbec rád,
chtěl by totiž povídat.

Křičí, pojď si pro to slůvko,
na chvíli se zamračil,
div se nepřerazíš,
ty jeden malý mluvko,
ráda k němu přicházíš,
podívej, co už ses naučil.

Jdeš k němu ještě blíž,
taky tě vnímá,
svět ho tak zajímá,
maličký zafuní
a ty přesně víš,
chce-li pít nebo jíst,
copak to na mysli
všechno má,
copak chtěl by to říct,
lidská duše to ví,
každá mu rozumí.

A my si tu můžem kopat a řvát,
jen tak psát,
marně doufat ve splnění
nejednoduchého vcítění,
můžem tu snít o dorozumění.
Autor Jiná, 19.07.2010
Přečteno 286x
Tipy 17
Poslední tipující: JohnyD., mida, Mbonita, Kapka, Petbab, Květka Š., WAYWARD, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..kouzelné..st.

19.07.2010 13:28:00 | Květka Š.

...za ST

19.07.2010 12:27:00 | WAYWARD

.. báseň je jiná.. překrásně jiná

19.07.2010 12:21:00 | Petbab

líbí se mi.

19.07.2010 11:39:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí