Motýl v kleci

Motýl v kleci

Anotace: ..............

Jsem motýl zavřený ve zlaté kleci.
Poletuji neustále tam a zpět.
Navěky v ní nechci zůstat přeci.
Chci ven, chci obletět celý svět.

Beznaděj stoupá a křídla již ztrácejí pel.
Únava svazuje celé mé tělo i mysl.
Stále dokola ptám se, kdo mě sem uzavřel?
Proč vlastně? A jaký to má smysl?

S nadějí začínám jen v zázrak doufat.
Cítím jak slábnu a hlavu pomalu skláním.
Nechci však bez boje zhrzeně zoufat.
Kanoucím slzám jen těžce se bráním.

Oči jsou přivřené a křídla přestala mávat.
Bezvládně padám vstříc studené zemi.
Marně se pokouším ze země vstávat.
Takhle tu skonat to přece nechce se mi.

Na dně pak znovu procitám k vědomí.
Dvířka té klece se náhle hnula.
Kdo to jen může být, řekne teď někdo mi?
A už to vím! To láska odemknula.
Autor James Libustka, 20.07.2010
Přečteno 368x
Tipy 23
Poslední tipující: Lorraine, Holis, Bíša, Divoženka1, Quigleika, kuskus pruhovaná, UCET KE ZRUSENI, Surya, Radek.oslov.Šafárik, Judita, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

překrásné až mrazí

29.07.2010 08:37:00 | Quigleika

Láska otevřela nejedny dveře, tak proč by nedokázala otevřít zlatou klec.

27.07.2010 16:46:00 | UCET KE ZRUSENI

taky haf

20.07.2010 16:13:00 | 4LJFilip

hafiky! haf!

20.07.2010 14:54:00 | Do Ga

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí