Po douškách

Po douškách

Anotace: ochutnáváš..

Po douškách sypaného čaje
ochutnáváš
tu a tam
hořkost z kraje,

vstřebáváš
kousky ledu,
vedle plavou,
trošku jsi cukl
a zatřepal hlavou

a dál
až v samotným středu,
pomalu ses omráčil,
snažil ses najít
lžičku medu

a přitom by jen cukr
klidně stačil.

Po douškách pohybů
rtů a taky tváře
posloucháš
snová
čtení cestáře,
stránky snáře,
do jednotlivých záhybů
se zahloubáš,
jsou to slova
obyčejného lháře?

Po douškách okamžiků
na slzavé tkáni
i radost zavání,
hledání úniků,
ve vzletech s plaménkem
i bez jasů
vnímáš zklamání
na svazku tenkém
bolest i štěstí uhání
po douškách
rozpitých časů..
Autor Jiná, 20.07.2010
Přečteno 267x
Tipy 15
Poslední tipující: PoeziGirl, šuměnka, Mbonita, JohnyD., labuť, Jiparo, Květka Š., CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

strašně se mi líbí Tvoje básnění
tu ochutnávku slůvek i vět do proměny

21.07.2010 10:45:00 | šuměnka

svítí medové slunce.. olíznu jeden paprsek

20.07.2010 13:52:00 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí