Ptám se

Ptám se

Anotace: ...

Byla jiná
byla stejná
bude?

Ptám se stromů jímž
kornatějí ústa
ptám se řek
co náhle hučí v podjezí
ptám se větru
jenž svádí opilou trávu ve vlnách
když toužím stát vzpříma.

Byla jiná než já
byla stejná jako já
bude?

Ptám se hvězd,
jenž tisíce let už jimi nejsou
ptám se věkovitých kvádrů
co stvořili kameníci
strachem němí ze světel na obloze
ptám se tiše sám sebe
když srdce buší ve spáncích
až budí se noc vytržená ze dne.

Bylas jiná než já
bylas stejná jako já
budeš?

Ptám se otázek,
proč odpovědi neznám
ptám se času
proč jsem ještě nebyl
paprskem letícím v prostoru
k tobě...
Autor Taog, 20.07.2010
Přečteno 270x
Tipy 39
Poslední tipující: Žqáry, Divoženka1, s.e.n, Gabrielle, Juraj Hrom, Bíša, isisleo, Dota Slunská, harmony, carodejka, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vždy budou otázky na které není odpvěď,
víme to, ale stejně se ptáme stále znovu.

02.09.2010 21:38:00 | s.e.n

Ptám se hvězd,
jenž tisíce let už jimi nejsou - tohle mě moc potěšilo.

22.07.2010 20:25:00 | Dota Slunská

Xaver...moc hezké, jednou se ten paprsek nažhaví.

21.07.2010 14:37:00 | carodejka

nádherné..ST!

21.07.2010 09:23:00 | hašlerka

bude
ST skvělý text

21.07.2010 08:44:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí