Život člověka, člověk života

Život člověka, člověk života

Anotace: Každého asi napadá někdy otázka ,,PROČ?".

Proč je člověk takový, když je život jiný?
Proč je život hektický, když je člověk líný?
Proč je člověk citlivý, když je život tvrdý?
Když je život podlý, proč je člověk hrdý?
Proč má člověk snahu, když je život krátký?
Proč je život nezkrotný, když je člověk krotký?
Když je život nádherný, proč má jeden chmury?
Proč se jeden raduje, když má život ponurý?
Proč je člověk pobouřen, když život spravedlivý není?
Proč však řešit minulost, když čas všechno mění?
Proč je člověk pro, když je život proti?
Proč si jeden myslí, že druhého zkortí?
Proč je člověk nenáviděn, když miluje?
A když miluje, proč zraňuje?
Proč jeden čas nemá a druhý se nudí?
Když člověka srdce hřeje, proč ho ruce studí?
Když ho život brzdí, kam až člověk dohlédne?
Proč to uvnitř shnilé je navenek pohledné?
Kdo životu se postaví, nemůže vyhrát.
Kdo dává, nesmí brát.
Toho život nebolí, kdo se mu pokoří,
kdo je s tím vším smířený, toho život podpoří.
Autor Lucy, 20.07.2010
Přečteno 302x
Tipy 5
Poslední tipující: Dygi, Jarka, ta.cupka.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí