dětská skládačka

dětská skládačka

Anotace: ....docela psycharna

dětská skládačka
dnes v noci omrzela i 8letého chlapce z Příbrami
o noc později
ukope svého mladšího bratra
k smrti
přichází
zmatení
chlapec si jako poslední budě pamatovat, jak šel do lednice pro jogurt
pak
už bude jen prázdno
posadí se uprostřed
vesnické cesty
a bude skládat kamínky na ní

auta ten vzkaz rozjezdí

matka najde ráno v barevném dětském pokoji
mrtvolu
všechny hračky sou teď hrozně děsivé
usmívají se krvavým úsměvem
obě postýlky prázdné
obě od krve

otec je v práci, zrovna vychutnává ranní kávu
pokukuje z okna
nebo po sekretářce
jeho žena už ho nudí
přemýšlí o rozvodu

žena přechází po domě
krev je už všude
malé zmatené cestičky se mění
v jednu velkou šmouhu
není kam jít dál

případ se objeví v celostátním vysílání
pár matek začne podezíravě
sledovat své starší syny
ve většině domácností chmurné myšlenky
zažene zvířátko nakonec...

chlapec se probudí a okolo něj bude spoustu lidí
sklopí oči
nebude chtít komunikovat
sestřičky se budou usmívat
hladit ho po rameni
utěšovat
budou to tak zkoušet několik dní

z jeho strany se ni nezmění

tak podají mu do ruky

dětskou

skládačku.
Autor mattoni.uz.neni, 21.07.2010
Přečteno 248x
Tipy 3
Poslední tipující: stmivani.na.lepsi.casy, 6thSun
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

me se tyhlety pribehy v poezii libi... jsou zvlastni... neco jako nemy grotesky...

22.07.2010 10:20:00 | stmivani.na.lepsi.casy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí