..Vstaň a choď..

..Vstaň a choď..

Anotace: SURGE ET AMBULA - NZ, L 5, 23; Kristova slova při uzdravení ochrnutého

Vstala jsem!

A načechrala to zmuchlaný ráno
/do sprchy se mu nechtělo/
Když bylo vykoupáno
oblékla jsem ho do gala
Ne rychle. Spíše pomalá
byla ta ranní výprava za novým dnem
/co na tom ale záleží, hlavně že nemrznem´/
Pak v žaludku mu kručelo
Já při nákupu zívala
na křižovatce uliček kolaps byl s košíkem
A viník ujel jako vždy /pohltila ho zem…/

/a slova má nechť nyní jsou mým vlastním přenosem/

Holala!

Já nastoupila do taxíku s novým dnem
Tvářil se trochu cize dá se říci
/a proč tomu tak bylo, si asi nejspíš neřeknem´/
Cesta nám započala
Však ani ona nespěchala
Vlekla se tak, co noha nohu dá bez cíle dění
/co na tom ale záleží, hlavně že mráz tu není/
Pak znenadání pohladil mi líci
/a že to bylo příjemné, o tom bych nelhala/
Ticho se rázem ztratilo, slovy jsme byli zavaleni
Přised´ si ke mně kousek blíž, řek´: na chvíli Tě změním

/a vize mé se srovnaly. Ráno jsem ustála/
Autor šuměnka, 22.07.2010
Přečteno 319x
Tipy 25
Poslední tipující: Bíša, j.c., hašlerka, carodejka, zelená víla, Psavec, malá slečna, WAYWARD, Tamara, Květka Š., ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

.. i tak podobně dokážu prožít ráno...
(jen nestelu)
***
JIří senior

22.07.2010 21:25:00 | j.c.

Hezké, trochu bolavé ale cítím v básní obrovskou tvoji sílu.))

22.07.2010 17:34:00 | carodejka

skvěle napsáno.. ST nestačí..

22.07.2010 16:34:00 | zelená víla

zahojená jdeš
dál
silnější než královna
do dna připij dni
a hojení..

ST

22.07.2010 09:01:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí