Svíčka

Svíčka

Anotace: ...a závěje sněhu v červenci...

Svíčka, její plamen ve větru plá,
obloha, ty slova smutku zná,
místností se prožene beze slov,
ohlédnutí stojí mnoho sil.

Sníh, v červenci se z dálky snáší,
bez možnosti závějí na srdcích,
v podání útěchy, lžičky cukru,
nesmlouvavé sliby a ústa beze rtů.

Plamen plá, sníh se snáší,
oblaka planou rudou modří,
a srdce mé, srdce mé pláče,
nad bezedností nicoty a plností nekonečna.

V slovech jsem pravé vyznání své lásky,
ve věty se pospojovala ta slova,
zázrak z básní tak mohl být,
když slunce k východu zapadá…
Autor Láďa, 22.07.2010
Přečteno 230x
Tipy 6
Poslední tipující: Psavec, zelená víla, ziriant, Zelená okurka, Květka Š., 6thSun
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí