Krveprolití s náznakem náboženského významu (?)

Krveprolití s náznakem náboženského významu (?)

Anotace: ...úvaha nad krvavým řáděním

Cestou mezi chudáky
mrtvými těly vojáků
s propadlými dušemi
zbraněmi vedle těl
nebo zabodnutými
v jejich mrtvolách
***
zbožně hledí k nebi
s vytřeštěnýma očima
úlekem nad smrtí
dostali se k
nebeské armádě
a spasili duše
nad krveprolitím
***
některým sťali hlavy
a nabodali je na kůly
jako výstrahu
před zlými duchy
***
**
*
máme v tomto
hledat nějaký
religiózní potenciál???
Autor Tomáš Přidal, 23.07.2010
Přečteno 249x
Tipy 11
Poslední tipující: hašlerka, labuť, carodejka, STIMPRE, Quigleika
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano, je to hluboké a k zamyšlení.

23.07.2010 19:42:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí