Doba Temna

Doba Temna

Anotace: ...nikoliv v Jiráskově podání, ale v podání mém :D

Písně rytířů
nářek princezen
hřmotné rány beranidel
středověká rytmika
časů dávno zapomenutých
***
Opěvovaní hrdinové
s lvími srdci
a princezny
s rozechvělými
očními řasami
***
Králové s krakonošskými
vousy a dlouhou
řádkou šlechtických titulů
i nevěrné královny s kázáním
pro služebnictvo
a své nocležníky
***
Za zády krále,
když byl na cestách
a touha po mužském
přirození byla příliš velká
si v posteli zaskotačily
v nádechu rozkoše
***
ti všichni jsou zveličováni
v legendách a písních
za tlukotu bubínků
a líbivých zvuků louten
při světle svícnů
na večerních oslavách
***
oslavách temného středověku
**
doby, kdy černá stuha
při smrti krále
byla černým dnem
pro celé království
*
době, kdy Temno
bylo na každém kroku
Autor Tomáš Přidal, 24.07.2010
Přečteno 221x
Tipy 7
Poslední tipující: hašlerka, Dygi, CULIKATÁ, WAYWARD
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...středověk se posouvá dopředu a co doba temna?

24.07.2010 08:57:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí