Osamělá vrba

Osamělá vrba

Anotace: Viděla jsem krásnou starou smutneční vrbu na hřbitově a napadlo mě, co všechno asi musela vidět.

Stojí stará vrba, stojí
sama jen, osamělá.
A zpívá píseň svoji,
zármutkem oněměla.

Celý život smutně zpívá,
kolik už viděla pláče.
Ospale kolem se dívá,
zívá,
do větru slzí a pláče.

Ona na to koukat musí,
nikdo se jí neptal,
jak se vdova pláčem dusí,
nikdo o ni nestál.

Stojí tam už dlouhá léta,
nejedné poskytla stín vdově,
někdy chátrá, někdy vzkvétá,
stojí totiž na hřbitově.

Jediným jejím přítelem
je vítr, který vane,
on je duší, ona tělem
jeho se stane.

Ona umí zpívat krásně,
jenže ji nikdo neslyší.
Skládá nejkrásnější básně,
jen vítr je však rozliší.


Kolik času ještě jí zbývá,
to nikdo netuší.
A tak do ticha zpívá,
nikdo ji neslyší.
Autor Lucy, 27.07.2010
Přečteno 419x
Tipy 7
Poslední tipující: Gabrielle, ta.cupka., malá slečna, CULIKATÁ, Marco
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

St :)!!
Zajímavý život vrby
která žije mezi hroby
kolik lidí asi již vyslechla?
a sama pouze listy ševelila .)

16.08.2010 15:33:00 | ta.cupka.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí