DOBRÉ RÁNO, PAŘÍŽI

DOBRÉ RÁNO, PAŘÍŽI

Anotace: Po návštěvě Paříže se psala tahle báseň sama...

Sbírka: KRUTÉ NĚŽNOSTI

Sněhem zaváté dřímající teskné srdce,
na Champs-Elysées dav lidí v hlasu,
chceš vidět radost, mladost lásky přece,
proč ztrácí se myšlenky jako kus vlasu?

Půl tucet černých havraních pírek,
bolest vyráží do stehen i úst,
mladý pijan prohrál v hospodě knírek,
pod mostem čeká ho hlodavý půst.

Na březích Seiny slyšet je hlas hluchý,
nad Notre-Dame vyvstal úšklebný mrak,
v silnici třese se Mercedes žlutý,
až zemře, promění své tělo v brak.

Francouzské víno teče žílou vinice,
Mademoiselle slyší bolest vlastního spánku,
není však moudré z rozkoše vinit se,
to radši propadni do tlamy vánku.

Hustá tma něžná slečno Eiffelovko,
stůněte všichni tím oparem lásky,
slova pak dojdou i Tobě známý ty mluvko,
na tváři přibude lesk další vrásky.

Neznalá světa, světem neznalý muž,
objevil koutek pro zklidnění citů,
žena setřela z úst suchou růž,
zažehlo světlo z ulic do malých bytů.

Dobré ráno, majestátní Mademoiselle Paříž,
vlastně už věřím ve Vaši bědnou krásu,
sama sobě krém z bolu a krásy vaříš,
v tvé náruči bohém i tulák dnes najdou spásu.
Autor Michelle Miceliny, 28.07.2010
Přečteno 440x
Tipy 18
Poslední tipující: Nijura Pudlikovna Arianovská, jedam, Miroslav Možný, Házté, Revival.Lady, Le ver luisant, Květka Š., CULIKATÁ, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

líbí moc...

02.08.2010 17:19:00 | jedam

Paříž je nádherná ST!

28.07.2010 17:10:00 | xoxoxo

.... tak jsem si krásně zavzpomínala, díky :-) ..ST !

28.07.2010 13:16:00 | Házté

Mně se taky moc líbí ;)

28.07.2010 11:01:00 | Le ver luisant

Moc pěkné..

28.07.2010 09:24:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí