Den dobrých skutků

Den dobrých skutků

Anotace: o ženě prorokyni, diktátorce, vědmě? kdo ví?

Sbírka: Věci neměnné

Blížím se věku, kdy tělo značně chátrá,
už nejsem mladice, žádná Kleopatra,
taky neřečním jak dřív, jen tak zcela z patra,
však po hmatu poznám svého bratra.

Dnešním dnem rozdávám cenné rady,
těm ženám kurážným, co jdou do armády,
den dobrých skutků prožívám teď a tady
já plná prožitků včerejší kavalkády.

Marně přemlouvám tu nejdražší prostitutku,
ať jde se mnou vytvořit den dobrých skutků,
den dobrých skutků.

Ave Maria dona nobis pacem,
nebojte se ženy kontraindikace,
už zahoďte cedule: "My klidně spát chcem"
dnes dávám zdarma odborné konzultace.

Přijďe si ke mě pro nové karty s pinem,
připijeme si na to moldavským vínem,
ukončíme den troufalým žhářským činem,
spoluobčané rozlučte se s kinem.

Marně přemlouvám tu nejdražší prostitutku,
ať jde se mnou prožít den dobrých skutků,
den dobrých skutků.

Chceteli se vyhnout četby všech těch braků,
přečtě te si moje spisy z koncentráku,
vše je zachyceno díky mému zraku
jak přežila jsem v továrně na aplaku.

Dobré skutky provádím na objednávku,
zde máte zralé fíky jako první dávku,
zastavte prosím už hladovku a stávku,
my Vám teda postavíme tu zastávku.

Marně přemlouvám tu nejdražší prostitutku,
ať jde mince spořit na příští den dobrých skutků,
den dobrých skutků.
Autor patrikus, 30.07.2010
Přečteno 334x
Tipy 9
Poslední tipující: Beskydka, Mbonita, Monica., Miroslav Možný, Javavia, Zasr. romantik, malá slečna
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ale ta dívka ji přsto žádá, aby spořila :-) to je takové téměř humorné... :-) , má to úplně jiné aranžmá a jiný zvuk, než na co jsou u mne zvyklí... také to všechny překvapí ( smyčc. orchestr, klavír, dechy, bící )

30.07.2010 21:52:00 | patrikus

Věcná připomínka: Nejdražší prostitutka nespoří, ona má a rozdává! To jen my paběrkujem na poli. A za tu písničku v celku máš ST!

30.07.2010 20:36:00 | Zasr. romantik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí