Bláznivá

Bláznivá

Anotace: Kdo jsem já a kdo jsou druzí, milují zmrzliny jako já nebo se stydí za slzy, čtou stránky knížek jedním dechem nebo si bradu nechávají zarůst mechem?Jsme každý jiný a tak to má být, neberte druhým jejich naděje a sny, ale dejte jim šanci, bláznivě žít :)

Bláznivá, ale přeci Barbye,
která má ráda květiny a také hezké malby,
knížky v policích mám přečtené
a věřte mi to, ne že né.

Puzzle je můj velký kamarád,
i když mu někdy říkám vzteky sním tě,
přestože nemám hlad.

Stříhám a lepím doma dětem,
a brousím světem letem internetem,
lopotím se také často na zahrádce
nebo píšu své ztracené kamarádce.

Šiju a stříhám šaty na panenku,
ještě víc skládám v rýmy nějakou myšlenku,
smažím palačinky a peču štrůdl,
líbí se mi malí psíci, zejména pudl.

Vyšívám polštáře, ubrusy, dečky,
obdivuju malované talíře a hrnečky,
miluju vůni cukroví a zvonění čertů za dveřmi,
volání dětí, když křičí, mami, otevř´ mi!

Nasávám vůni smůly a dřeva, co se suší,
zdravím básníky liter, jenž to snad tuší,
přeju si rybičky v akvárku, které se třpytí,
svíčky u Aničky v koupelně, protož tak svítí.

Schovávám kuličky duhové, kamínky z moře,
chovám kuřata babičky chodící po dvoře,
hýčkám našeho psího hlídače a morče Zuzi,
slibuji všem, kdo čtou tyhle věty,
že ozvu se zase brzy :)
Autor BARBYE, 31.07.2010
Přečteno 328x
Tipy 19
Poslední tipující: Gabrielle, Labanda, ta.cupka., Bíša, Veselý Drak, malá slečna, Mbonita, Juraj Hrom, Květka Š., J's .., ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

st pěkné

03.09.2010 23:42:00 | Labanda

je to přehlídka každodenních perel
střižená veršem hravým,
dnes už je pozdě,ale zítra:)
lentilky barev dne
svým dětem převyprávím...

02.08.2010 23:31:00 | Veselý Drak

Tak to i já budu moc ráda.
Pěkné léto..
St.

31.07.2010 16:25:00 | Květka Š.

to sou mi pecky dnes odpoledne... :) paráda.. :))

31.07.2010 16:01:00 | J's ..

Super lidsky a nespoutaně ..kouzelně bláznivá ve mě doznívá.ST!!!

31.07.2010 15:53:00 | xoxoxo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí