Abys měl radost

Abys měl radost

Anotace: věnováno

a abys měl radost

po cestách

pro tebe
ukradnu šedesát
chytrých slunečnic
tři smutné kopretiny

a v sedle
na Pálavských stráních

povím ti pohádku

o karamelové princezně
s jahodovými panoši na banánech

.

v koňských hřívách
.

a abys měl radost

namaluju si
oči ze všech stran

(abych tě měla stále na očích)

abych tě nikdy neztratila

pak by ses mě bál
.

a abys měl radost

a smál se

a rozhazoval rukama

vylezeme na Dračí zub

(Dračí zub, a my dva.
-říkala přece jen na skály za rybníkem-)
.

a až budeš mít radost

budu spokojeně spát
svět se zbarví
do modra
žluta

a kosími kroky bude zpívat

lálá
tralala

a já se budu spokojeně smát
rozhodím vlasy

na skály nad lesem

a mé řasy se budou zdát mnohem delší
(ale může za to slunce)

abys měl radost

.
Autor Lucijena, 31.07.2010
Přečteno 379x
Tipy 28
Poslední tipující: Lenake, Tichá Šárka, teď už nikdo, Gabrielle, pamp_elka, carodejka, Bíša, malá slečna, drsnosrstej kokršpaněl, Doradan, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Luci, moooc hezká.))

07.08.2010 17:48:00 | carodejka

nepotřebuju zrcadlo jako ta antitrpasličí královna, abych věděl, že ze všech básní na celém světě je právě teď ta nejkrásnější tahle; jsi úžasně dobrej básník

31.07.2010 22:54:00 | drsnosrstej kokršpaněl

Tvé řasy dokáží zakrýt všechny namalované oči a tvoje báseň potěšit všechny ty skutečné...
***
JIří senior

31.07.2010 15:53:00 | j.c.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí