Kto to vie?

Kto to vie?

Anotace: Prečo? U deti najčastejšie slovo, ktoré sa na oko postupne dospievaním vytráca.. Možno to nepovieme nahlas, ale často sa sami seba pýtame - prečo? prečo práve ja? prečo je to tak? prečo...

Sbírka: Čierny hrad

Prečo vtáci spievajú
a nebo je modré ?
Prečo sa ľudia klaňajú,
záludnej zlatej modle ?

Prečo som tu keď chcem byť,
aspoň o sto míľ ďalej ?
Prečo keď chceš žiť,
pre život ti ostala len chabá nádej ?

Prečo ten čo milovať ťa mal,
ťa naučil sklamaniu.. či až nenávisti ?
Prečo to čo ti dal, aj nedal preklínaš
a tým si si istý ?

Prečo keď motýľ pristane na dlani,
ta mu nemilosrdne rozdrtí krídla ?
Prečo sme sem bez varovania boli poslaný
a pre veľa z nás ostáva len ston, či tichá modlitba ?

Prečo prázne ruky mám
a maškarný bál sa koná cely rok ?
Prečo je láska často len sladký fám,
neplatný pre život ?

Prečo ruža trne má,
pred kým sa to chráni ?
Prečo ten čo lásku má,
si ju tak často neváži ?

Prečo, prečo.. najčastejšia otázka
hlúpych ale aj múdrych .
Ozvena slov už pomaly zaniká,
ako sa rúcajú života múry .
Autor Lucerna, 01.08.2010
Přečteno 290x
Tipy 18
Poslední tipující: DonHoblinon, Barbell, Gabrielle, James Libustka, jedam, Danger, Mbonita, carodejka, CULIKATÁ, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná báseň...proč-proto :-)
Proč se děti ptají,protože chcou být chytřejší nebo chtějí navázat komunikaci...:-)
Jinak bylo by špatně kdyby nebylo proč...a pár otazníků.
Tak jako se můžeš píchnout o ostny růže,která je právě tím jedinečná a lišící se od ostatních květin,já bych se zeptal jinak,proč mi je v květinářství odříznou.. :-(
Pro mne růže bez ostnu není růží...

09.08.2010 14:22:00 | Danger

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí