Cisařové, zdravím Vás!

Cisařové, zdravím Vás!

Anotace: Mám rád Antiku, mám rád Řím, mám rád Historii hodil jsem vše v rým. :-)

Octavianus Augustus
princeps který první stál
kterému svět naslouchal
génia on v mysli měl
to on byl, SPQR.

Tibérius děda hříchu
mocným hlasem on tu zněl,
nikdy nechtěl tuhle pýchu
jako císař oněměl.

Caligua to byla bota
jako kozel který mečí
jako zmije která syčí
Sharea a Cornelius
našli lék co virus zničí.

Claudie ty chytrý strýčku
našel jsi svou Británii
Narciss ti tu poskytl chvíli
jistoty a krásných dnů,
nakonec ti ženy tvoji
ukázaly kraj věčných snů,
loučíme se běž již spát
uslyš od nás naposledy
Morituri te Salutant.

Nere, Otto, Vitelie
Nemám sílu o vás psát,
Zapomněl jsem na tebe Nervo
běžte raději nazpět spát.

Císaři tu stáli skvělí
Vespasiánus člověk moudrý
uměl lidem naslouchat,
Jeho syn byl Titus bdělý
mezi lidma na ně hledí
úcta to byl Titus sám.

Mocným krokem skočím k tobě
moudrý chytrý císaři
byl jsi světlem Aurelie
byl jsi spásou vladaři.

Již tu není o čem psát
Řím tu chřadne při své noci
umírá tu bez pomoci,
naposled má slova slyšte
Císařové,zdravím Vás.
Autor tucnak, 11.11.2004
Přečteno 480x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí