Ke strážcům...

Ke strážcům...

Anotace: Z otroků přátelé... a z přátel znovu otroci...

Ke strážci pořádku, věčnosti ohně,
promlouvám tiše, přes pachuť svých slov.
Dřív dav, dnes hromádku, kvůli nim, pro ně...
na staré přátele pušky... a lov.

Ke strážci slávy, co kdysi byla,
kéž putují smutné ty slabiky.
V přežitcích doby není ta síla,
jež má vyslat přátele pro dýky.

Ke strážci strážců, mohutné hoře
o kterou rozum se rozbíjí.
Vysílám hádanku, kdopak... kdo može...
stavět dnes nad srdce násilí.

Ke strážcům přátelství, hledajíc dálavu,
patří má poslední prosebná slova.
Nenechme hodit vše přes slzy za hlavu.
Svou vlastní zemi si postavme znova.
Autor Šerák, 08.08.2010
Přečteno 284x
Tipy 16
Poslední tipující: aeshna, dream in emptiness, saddova, Bíša, Severka, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

až na treti sloku, kde se ti malinko mijeji rymy se mi to libi .. nejsou to klise slova, co ctu dnes a denne, ma to v sobe hodne... a divim se, div neplacu, jak malo basniku zde to dokaze ocenit!

21.09.2010 09:55:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí