+++

+++

Anotace: čistý symbolismus, nic víc, nic míň...maluj a vytvářej obrazy !

Katapultem času v proudu věčně živých lidí,
vystřelená jasem rozkvetlá louka se zelená,
unaven ruchem z mesta lehkovzdusně slídí
ma duše z těla jak stránka knihy vytržená

a nahlíží na zvlněná údolí kolem břehů,
jak prchající motýl z květu si připadám
jenž vyletěl nad rámec životního koloběhu
a v průzračnosti hmoty unikl nástrahám.

Vesnice v plné palbě barev odkryvá tvář,
modrou bystřinu do níž svítí žhavé slunce
a létem horkým na pole vysilá svatozář
skrze lidi plnicí na svých statcích funkce.

Chci valit se jak oráč na poli a brázdou jít,
organicky splynout se všemi věcmi světa.
Opíjet se lučinou a jen beztarostný být
a nakonec vybuchnout ozářený extází světla!
Autor Secret, 08.08.2010
Přečteno 266x
Tipy 5
Poslední tipující: Helena Lovecká, drsnosrstej kokršpaněl, CULIKATÁ, Zasr. romantik
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

no tedy, symbolismus to není, to má ZR recht

08.08.2010 23:35:00 | drsnosrstej kokršpaněl

řekl bych, že tohle je symbolismus asi jako když jsem některé své pokusy nazval sonetem. :o))

08.08.2010 22:35:00 | Zasr. romantik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí