Na krajnici..

Na krajnici..

Anotace: Naposledy se ohlédnout na ten seschlý osamělý strom v dálce a skočit... Je to přece tak snadné..

Ubředám se dál a dál
v taji zármutku,
na krajnici smyslu a ochoty
se dechy tají.
Za spásou anděla a jeho bezkřídlého rouna
přes movité statky i metafyzický děj -
Opouštím své tělo za krásnem
podivuhodného jsoucna.
Dopisy na rozloučenou jsou až příliš intenzivní.

Nevidím pointu?

Volám, křičím, seč mi síly stačí
a ono neurčito si se mnou stále
hraje, jakoby se nic nedělo.
A děje?
Znaky, výplody a přísliby mé
mysli v nedaleké nicotě
hojí mé slastné rány rychleji
než bych si přála.
Možná si přeju víc než bych měla,
anebo je mé srdce kdesi v dálce zvadlé

a už nemá žádné sny.

Úsměvná má slova bez
přílišného děje
s nepřátelským příslibem míru i boje
se vzdávám základům osobního pokání a
obdivům mé hříšné tváře s obrazem
božské svatozáře.
Ach, ty zdi - mně tak blízké
oprýskány krvavou šedí a
niterní plísní tak hlubokou,
jak hluboká je zlost uvnitř

mě samotné.
Autor T3rror, 09.08.2010
Přečteno 248x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí