Vesnička

Vesnička

Anotace: ................

Malá víska uprostřed polí.
V paměti mé zůstane vryta.
Když opouštím ji srdce bolí.
V duši mé je navždy skryta.

Náruč svou má dokořán stále.
Ve světě spěchu je jistotou mojí.
Pokaždé vroucně pozve mě dále
Pevné pouto nás navěky pojí.

Vracím se k ní a ve mě dme se pýcha.
Pouhý bod na mapě, prostičká ves.
Na každém rohu na mě vzpomínka dýcha.
Rybníky, louky i zámecký les.

Od řepky žlutá a voňavá po chmelu.
Zvonem nás vítá z kostelní věže.
Poklidně žije si ve vrabčím ševelu.
Po každé návštěvě cítím se svěže.

Co dává mi, nikdy nemohu splatit.
Jejím dlužníkem zůstanu napořád.
Cestu k ní nesmím nikdy ztratit.
K vesničce mé, jenž mám tak rád.
Autor James Libustka, 09.08.2010
Přečteno 274x
Tipy 12
Poslední tipující: Holis, Niky88, PANGÁSIUS, Kapka, Bíša, Unyle Pěl, labuť
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezké, taky ji mám... ST.

10.08.2010 12:35:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí