Jednotná rozmanitostí

Jednotná rozmanitostí

Anotace: Anotace: Je ovlivněná neschválenou Evropskou ústavou a hloupým pocitem některých z nás, že musíme lézt do velkých zadků... 2.9.2008

Vždy pravdu hájit,
slabé vytrvale ochraňovat,
slzami pří zemi nekropiti,
víc pochopení a přestat podceňovat!

Kdo odvahu našel
jednou i dále vytrvá,
a ten, kdo světlo naděje zhášel
se před námi příště neschová!

A z jaké příčiny
dějí se dějiny,
co mění všech cíle?
Dnes včerejšku vzdálen jsi míle...
Domovu? Přátelství? Naději?
A kohopak nazvat smíš: "Zloději!"

Hodnoty času různé?
Cítění, chtíče, vášně?
Vzpomínky temné a hrůzné,
co nejsou brány vážně?

Nevzdat se před boji:
Jednotu, bratrství, svobody posílit!
Kéž závazek ten i s námi obstojí!
Vždyť duši vápno nemůže obílit!

Z alabastru bledého - ručička:
prstík vznosně i výhružně vstyčený...
Sám každý slabá větvička,
síla je v otepi! Toť cíl kýžený!
Autor Anita Buchtová, 11.08.2010
Přečteno 310x
Tipy 10
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Amable seňor Marek, Psavec, Mbonita, Květka Š., CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dost dobrá...*:)

12.08.2010 16:15:00 | PIPSQUEAK

ST!
A souhlas! :)

12.08.2010 15:05:00 | Amable seňor Marek

Naši politici jsou banda řiťolezů.

12.08.2010 11:31:00 | Psavec

Parádní!Strašně moc se mi líbí!Fakt pěkná.St.

11.08.2010 18:10:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí