Hawajský tanec hula..

Hawajský tanec hula..

Anotace: .. asteroid Haumea (meno bohyne, patrónky ostrovov) http://www.osel.cz/index.php?clanek=4672

Schladiť si srdce za Neptúnom
musím, inak sa spáli
v zrkadle mora vĺn nekľudnom
na Zemi sa mi smiali

delfíny, vidiac letieť môj trup
nízko nad vodou na Hawai
Waikiki míňať, deravý zub
Mauna Kea, dám good bye

a k plutoidom kolmo nahor
vyletím, dvojníka raj má
tam, v planétkach doňho je nábor
Haumea - v raji sama

z tulákov, ako ja, snaží sa
stvoriť pár, hneď sa hlásim
tancovať hula a zažiť sám
z pohybu dvoch tiel maxím

čosi, čo srdca sval nespáli
i keď v tanci s ňou horí..
.. planétka Haumea, kus skaly
- parket pre ľudské tvory (?!)

v svetelnej krivke má tajomný
odtieň, červenú škvrnu
s "Vé-El-Té ESA" rúž daromný
z parketu nevydrhnú..

(VLT ESA - Very Large Telescope ESA)
Autor Petbab, 12.08.2010
Přečteno 331x
Tipy 21
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Holis, drsnosrstej kokršpaněl, Lota, Psavec, Mbonita, isisleo, Jiná, labuť, CULIKATÁ, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí