Deprese

Deprese

Anotace: Moje druhá báseň za život.

S příchodem tmy na mne usedá,
a já jen sám bezmocně ulehám,
když deprese mě posedá,
a já jí jen pomalu podléhám.

Tiše se mi ve snu směje,
a já ne, a ne uniknout,
semínka nejistoty mé seje,
a nutí mě v hloubi duše zaniknout.

Madam do černé oblečená,
mě objímá jak stará milenka,
s úsvitem mě opouští zmrzačená,
a z dámy je už jen malá panenka.

Co stále však nedovedu pochopiti,
Jak dovede být za noci tak zlověstná,
Snad mi někdo dokáže poraditi,
Aby nebyla alespoň tak bolestná.

Nutí mne myslet na lásku,
na můj ideál všech snů,
na moji milovanou krásku,
na moje slunce všech dnů.

Znovu večer ulehám do postele,
a do tmy zašeptám „Známe se?“
chvíli je v pokoji ticho jak v kostele,
a pak jen ozve se „Ano, zde tvá stará známá deprese.“
Autor Červ, 14.08.2010
Přečteno 248x
Tipy 6
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Syala, carodejka, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mnoha lidem pomohla a pomáhá víra, v Boha, v Universum, v dobro, v něco pěkného, krásného a mě osobně v životě už jako klukovi pomohla velmi.

09.09.2010 20:53:00 | Jeněcovevzduchukrásného

No ta je prima, vítej v modru.

22.08.2010 01:01:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí