Veršovánky *2

Veršovánky *2

Anotace: Ke svazečku těchto veršovánek byl připíchnutý lístek s tučným nápisem „Kosatka je jediný nelétavý pták, který umí kromě plachtění i mávat ploutví na pozdrav.“.Poučte se z toho. :) Já se poučil.

Sbírka: První kniha na rozloučenou

V trojobalu obalím tě,
Na oleji usmažím,
Kdoví jestli se tě vůbec
Někdy nabažím.
Zapíjím tě pivečkem
Asi brzo prasknu,
Tak se krásně přežeru
A spokojeně mlasknu.
***
Zahynu jak vinná muška
Utopím se v pivu,
Ze kterého usrkávám
A nazpátek ho plivu.
Zemřu s hlavou ponořenou
Do pivního džbánu,
Utonu hrdě uprostřed
Pivního oceánu.
***
Dnes to s jídlem vidím bledě,
Máme jenom půlku sledě.
Děti ať se venku pasou,
Na nás dva tu čeká maso.
Jako dezert chleba s medem
Nalej vodu-popojedem.
***
Tydyn tydyn ty dý,
Tydyn tydyn ty dý,
Ty dandydý dá dá
Tadadá.

Tydyn tydyn ty dá,
Tydyn tydyn ty dá,
Ty dyndadá dý dý
Tadydý.
***
V Těšíně se těšíme
V Klatovech se klátíme
Na baru paříme
V páře se páříme
V moři se moříme
Z hladu se hladíme
Na louce se loučíme
Na mámě mámíme
(prachy)
Na prachy se práší
Na snachu se z nebe snáší
Snaha
Je nahá
Uplynuly plyny
Vyschly všechny sliny
Jazyk si vyjazyl
Na poslední štaci
A já chcípám sám
Na matraci.
***
Zlatý mok a bílá pěna,
Mám jich v sobě zatím pět
Hodně hudby-nízká cena
A pak že je pivo jed.

Vychutnávám každý lok
Tohle už je šesté
V kapse mám poslední flok
Není co pít?-Jezte!
***
Bílá cesta, bílé domy,
Všechno je tu bílé
Bílé jsou i krávy v polích
Zažívám nudné chvíle.
A jak se tak nudím
Šlápnu do bílé louže
Kdo by to byl býval tušil,
Že ta svině klouže.
Od té doby přes ně skáču
Čile jako kamzík
Do doby než stáhne se
Ten vůl-přízemní mrazík.
***
Toulám se nočním městem,
Mám rozedrané svršky,
Na tvářích mám strniště
A táhne mi z držky.
Nemeju si nohy
Nečistim si uši
Na každý půlce mám tři pihy-
Prostě mi to sluší.
***
U rybníka u mlýnice
Lovím mlže z vody,
Udělám je na paprice
Budeme mít hody.
***
Na kopečku kočka pláče,
Ulovila malé ptáče.
Umírá teď v keři šípku,
Ptáče mělo ptačí chřipku.
***
Autor Rejha, 15.08.2010
Přečteno 355x
Tipy 6
Poslední tipující: Radek.oslov.Šafárik, Špáďa
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to je moc!:D

15.06.2011 18:34:00 | Trdlo

Téměř všechny veršovánky mají vtip (jen tu "dyn-dy-dý" jsem nepochopil, ale asi jsem nebyl v pravou chvíli na správném místě). Některé jsou přímo suprovní slovní hříčky (třeba ta, kde končíš na matraci). Jiné by potřebovaly trochu rytmicky dočísnout... Jen tak dál...

19.08.2010 09:26:00 | Špáďa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí