Oči

Oči

Anotace: chtělo by to prozřít

Sudičky dětem jednou daly oči,
aby to, co je krásné, viděly,
u dospělých přišly o svou funkci,
pohledem na svět žalem osleply.

Sklivec matný závistí a žlučí,
filtruje laciné konzumní spoty,
to, co se do dnešní doby hodí,
nic, co by nám dalo pocit lásky.

Nevnímáme blízké skrze slepé čivy,
jen informace čpící internetem,
jež lebku štípou jako klíny,
a mozek pumpují hnilokalem.

Oči žen, kouzlo, jež neubývá,
ty studánky orámované vlasy,
když teď kdekdo víly zneužívá,
zamykají zraky za své řasy.

Vodnaté koule zmrazené chladem,
těžce zlými vjemy podrážděny,
strnulé beznadějí a zmarem,
hořkými slzami promáčeny.

Možná jednou zažijeme dobu,
kdy nadějí oči opět zazáří,
z černé tmy vyjdeme pod oblohu,
a touha žít mezi lidmi zvítězí.
Autor casla, 15.08.2010
Přečteno 299x
Tipy 22
Poslední tipující: Jats, Gabrielle, ilona, hašlerka, Linzerka, malá slečna, jedam, Psavec, NikitaNikaT., CULIKATÁ, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezky napsaná.

16.08.2010 14:35:00 | Psavec

Závěr je superv a velmi silný. ST!

16.08.2010 08:09:00 | NikitaNikaT.

St..

15.08.2010 23:23:00 | Květka Š.

St..

15.08.2010 23:23:00 | Květka Š.

Moc bych si přála aby vše byak jako v těchto posledních verších.

Snad jednou přijde doba,
kdy se naše oči opět rozzáří,
z černé tmy vyjdeme pod oblohu,
a zjistíme, že žijeme mezi lidmi.

15.08.2010 22:54:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí