Toulky usínání

Toulky usínání

Anotace: těm, kteří nemůžou spát..;)

Tiše pluj pryč,
stačí jen najít klíč
a odemknout ze šteláře,
po vlnách vánku
upusť sny z pod polštáře
do náruče spánku.

Za bójí horlivou
rozestel peřinu
čechranou hřívou
vlnobití závinu
a protni vše tětivou
v jedinou končinu.

Slyš, moře se táže
a ty kreslíváš slova
do písku pláže
obarveném dozlatova,
tu najednou je smaže,
snad do mušlí schová.

Taky nespinká
krajina červánků
přináší pozvání,
ovečka zacinká,
přichází blíž,
tak už nastup
na chomáčky beránků
ztracen v toulání
na pokraji usínání,
snad za chviličku
konečně spíš…
Autor Jiná, 17.08.2010
Přečteno 257x
Tipy 23
Poslední tipující: WAYWARD, Petbab, střelkyně1, NikitaNikaT., Tomáš Přidal, malá slečna, labuť, J's .., CULIKATÁ, Květka Š., ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

st

17.08.2010 22:42:00 | WAYWARD

Milá a jemná básenka... jistě se po přečetení bude sladce spát... ST!

17.08.2010 20:07:00 | NikitaNikaT.

krásné snové toulání..

17.08.2010 14:34:00 | J's ..

Moc hezká.

17.08.2010 14:23:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí