Víra

Víra

Anotace: ..............

Mít křídla,
chtít létat nad hlavami všech,
co sdílí stejný osud.
Být plný úlevy s lehkostí hedvábí,
přesný opak než-li dosud.

Jen pro sebe ukrást malý kousek štěstí,
co jako pyl kolem se vznáší.
Plout svojí řekou,
míjet víry prázdnoty,
co poletují v duši naší.

Ptát se na cokoliv
a odpovědi dostávat dřív,
než dozní otazníky.
Vděčně přijmout pravdu,
i když příjemná není
a s pokynutím vyřknout díky.

Stát pro sebe se vzorem takovým,
co vždy v zrcadle se lepším vidí.
Procitnout z bezesného snění
a povstat jako nový člověk,
jenž nestraní se lidí.

Střežit svá tajemství ve skrýši z podezření.
Ani posunkem nic nenaznačit.
Houpat se v křesle s otevřenou myslí.
Vzpomínkám z křišťálu oči nezatlačit.

Touhy, sny, přání, naděje a doufání,
to neustále při životě drží nás.
Důležitá je i víra v sebe
a my věříme,
že právě ona nám nezlomí vaz.
Autor James Libustka, 17.08.2010
Přečteno 370x
Tipy 11
Poslední tipující: Holis, J.U. Ray, zelená víla, dream in emptiness, malá slečna, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tohle je první věc od tebe, která se mi doopravdy líbí nejenom tématem a obsahem, ale tak nějak tou skladbou. Nápady máš dobré, a pokud se jje budeš snažit vyjadřovat i jinak, než abab, tak to bude ještě zajímavější. ;)

18.08.2010 22:22:00 | J.U. Ray

úžasná slova i síla v nich, odhodlání, příliv .. těžké i lehké poslání.. a kamenem býti nelze, myslím, doufám...

17.08.2010 21:28:00 | zelená víla

myslím, že s takovou básničkou dokážeš, co si zamaneš.. obdiv.. ;)

17.08.2010 16:17:00 | dream in emptiness

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí