Veršovánky *3

Veršovánky *3

Anotace: Tohle je sice už třetí část toho, co jsem pokládal za ztracené, ale pochopte, že veršovánky jsem psal skoro dva roky.Takže i když sem dám vše co jsem „zachránil“ bude to jen zlomek toho co jsem dříve napsal.

Sbírka: První kniha na rozloučenou

Nekróza mozku se rozšířila do celýho těla,
To je přece to, co jsi vždycky chtěla.
Dostat mě do temnýho hrobu
A na rakev mi zatlouct poslední skobu.
Uplivnout na náhrobní kámen
A oslavit že je se mnou amen.
***
Na holé zadnici
Se lesknou kapky rosy,
Jó kde jsou ty časy
Kdy chodili jsme bosi.

Na holém chodidle
Se lesknou kapky potu,
Jó kde jsou ty časy
Kdy jsem měl svou botu.
***
Temně duní trubky,
Temně duní v břiše,
Teď mi došlo že mám hlad,
Teď jsem na to přišel.

Sežral bych i karbanátek
Od našich školních bab,
Sněd bych i to okolo,
Kdybych nebyl srab.
***
Sestoupím do středu Země
Jako Arne Saknussem,
Z povrchu už vyhnali mě,
Ne nebe nechci, tak jdu sem.

Už tam pro mě mají místo-
Budu cháronovou lodí,
Co zbloudilé duše
Do bezpečí vodí.
***
Zlámala si Stonožka
Devadesát devět noh.
Jídlo jí až do postýlky
Nosil sám pan Listonoh.
Byla z toho velká láska
Listonoh a Stonožka,
Od té doby spolu žijí,
Uléhají do lůžka.
***
Jede kapr na sněhu,
Sjíždí šusem černou,
Jede za svou šupinatou
Jikernačkou věrnou.

Jede kapr na sněhu,
Usmívá se mile,
Úsměv mu však zamrzl,
Už je z něho filé.
***
Zlatý oči kamaráde
A stříbrný uši,
Místo vepřo, knedlo, zelo,
Podává se suši.
Všichni se teď podřídíme
Té menšině z Číny,
A když budem chtít levnější,
Začnem vařit z hlíny.
***
Dnes mám jazyk jako had,
S jedovatým mečem kat.
Dnes mě lidé posílají
V nejrůznější místa,
Já však nejsem šílený,
Já jsem spatřil Krista.
Divil jsem se co tu dělá,
Zeptal jsem se hned,
On na to: „Jdu za včelařem,
Hore došel med.“
***
Žere žralok delfína,
Pojídá ho s gustem,
Zařídil si nový byt
Na útesu pustém.

Žere žralok delfína
Na gauči a v klídku,
Dívá se na TV NOVA
Na Pobřežní hlídku.
***
Motá se chlap po ulici,
V očích rum a v ruce pivo,
Pro srandu i pro opici
Zeblil všechno zdivo.

Motá se chlap po baráku,
V obouručí rum,
Šeptem zpívá vesele,
Vzbudí celej dům.
Autor Rejha, 18.08.2010
Přečteno 431x
Tipy 4
Poslední tipující: Radek.oslov.Šafárik, CULIKATÁ, Špáďa
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

na potřetí skvělé

27.08.2010 15:55:00 | Radek.oslov.Šafárik

Ejha, pane Rejha,
verš sic občas kejhá,
ale sranda musí být:
Kolem šťouchat, v sebe rýt.

18.08.2010 15:44:00 | Špáďa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí