Evoluce

Evoluce

Anotace: Psáno poté, co jsem nedokázal usnout v bytě v Brně na jedné velmi rušné ulici... Chtěl bych to někdy v budoucnu snad i s někým zhudebnit. :-)

Spím nebo bdím?
Snad přemýšlím
„Myslím, tedy jsem“
si odpovím
a co je se mnou
když zrovna nemyslím?

Co bylo dřív?
Já přemýšlím
„Vejce či slepice?“
jak odpovím?
A co se stalo,
Že dýchám kyslík?

Já nechci nic slyšet
Já nechci nic vidět
Já nechci tady být
Já chci do jeskyně
Cítit se nevinně
Nedaří se mi tam jít

Hluk, žádný klid
Je pohodlí
Hlava bolí mě
Vše z nespaní
Jak dosáhnu
Klidného pohodlí?

„Jsem zrozen v prach“
Jak ostatní
Jistě vím, že se
„V prach navrátím“
„Do stejné řeky
už příště nevstoupím“

Já nechci nic slyšet
Já nechci nic vidět
Já nechci tady být
Já chci do jeskyně
Cítit se nevinně
Nedaří se mi tam jít

Chci Ti splatit dluh,
Naše matko,
Nejsem schopný Ti splácet
Tak jak každé z Tvých dětí
Teď je lidský druh
Rozmazlený
Omylem evoluce
Oplývající duší

Já nechci nic slyšet
Já nechci nic vidět
Já nechci tady být
Já chci do jeskyně
Cítit se nevinně
Nedaří se mi tam jít
Autor Ivan Švec, 18.08.2010
Přečteno 267x
Tipy 2
Poslední tipující: Anura
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Evoluce je presne to v co verim, protoze na ni existuji dukazy a v tve basni je taky jedna velka pravda, ze spoustu lidi na tehle zemi je zkazenych, ale nejsem si zdaleka jista jestli je to chyba evoluce.

12.10.2010 16:50:00 | Anura

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí