***LOUTKOVÁ***

***LOUTKOVÁ***

Anotace: věnováno mému strejdovi Ivo Horkelovi.... pod jeho rukama ožila každá loutka... mám tě moc ráda a jsem štástná,že jsem Tě našla!!!!!

*
Kdybych byla řezbářem- znala vůni lesa,
Pak vyhledám si strom co zpívá a srdce
Nad ni ním plesá..
*
Kdybych měla dílnu a řezbářské dláto
Tak zhotovím loutku, co dražší je jak zlato.
Do dřevěného špalku já dlátem budu rýt,
Až zhotovím ji celou,pak s tebou bude žít..
*
Obličej němý, postava z provázky
Tvou rukou ožijí vždy všechny Maňásky.
Rusalka z vodníkem a z dálky Zubejda,
Divadlo nádherné hrával mi můj strejda..
*
Vidím to jako dnes- ty loutky dřevěné,
Některé krásné,ale i šeredné.
Vzpomínám na strejdu,co otazník
Má vrytý do tváře,v mém srdci si ho chovám,
Jak květinu vzácnou co patří do herbáře…
Autor kokyno, 19.08.2010
Přečteno 330x
Tipy 7
Poslední tipující: Robin Marnolli, tato22, Elisha, CULIKATÁ, Květka Š.
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádherné vyjádření. moc pěkný.

19.12.2012 12:14:07 | Robin Marnolli

Moc děkuji...

29.12.2012 18:56:16 | kokyno

Krásná vzpomínka.

19.08.2010 21:12:00 | Elisha

Pěkné...

19.08.2010 17:38:00 | CULIKATÁ

..loutky taky žijí..
ve svém divadélku.

19.08.2010 14:32:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí