Kolibřík v poločase

Kolibřík v poločase

Anotace: z nudy a melancholie

Tam někde v denním jase
zahlíd jsem kolibříka,
v životním poločase
nade mnou nenaříká.

Viděl jsem mávnout ho modrými křídly,
usmál se, uletěl, snad někde bydlí...

Ne jako já.

V půlnočním rozechvění
viděl jsem vážky,
líbaj se do zmizení
- nemaj překážky.

Ne jako my.

V tančícím rákosu
všechno se mění,
slunce i život
se v rozednění
vynoří z temnoty, vykoupí z pekla.

Ne jako ty (a má duše vzteklá)

Perlička ze dna
v písku se ztrácí,
tak jako naše hra
té delegaci

vyslané ze srdcí nás obou v poločase
a až se zapíská, budem tu zase
a v plné síle budeme hrát
já versus ty
na tisíckrát.
Autor Ell19, 19.08.2010
Přečteno 379x
Tipy 10
Poslední tipující: Gabrielle, mademoiselle secret, WAYWARD, labuť, CULIKATÁ, Jiná, nejsembásník
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jsou tam zajímavá místa

19.08.2010 13:24:00 | mademoiselle secret

...není špatná

19.08.2010 12:09:00 | WAYWARD

Moc hezky napsané Ell.

19.08.2010 11:29:00 | CULIKATÁ

perlička ze dne v písku se ztrácí,
poslední vlna zpátky ji vrací ...

19.08.2010 10:44:00 | nejsembásník

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí