Dáma s deštníkem

Dáma s deštníkem

Anotace: ...

Dáma s deštníkem

barvy tančí v temných hávech
havran vzlétá ku hvězdám
měsíc kuje pikle zrádné
jeho důvod je ostatně znám

křišťálové kapky hrají
v podivném orchestru noční blues
lepkavá vůně prázdných ulic
vyrůstá na stehnech můz

melodie letmého úsměvu
šeptá tichá slova
na lesklých rtech kolemjdoucí
zrcadlí se dívka snová

lehce v ní poznáváš Večernici
tančící na kousku kartonu
v teplých nocích na ulici
nehledící puritánů bontónu

pod koleny v hedvábí
v hříšném městě na stáži
po ránu my zůstává jen
sladká vůně v polštáři
Autor Peter Šarkan, 19.08.2010
Přečteno 336x
Tipy 24
Poslední tipující: carodejka, Psavec, Lota, Mbonita, Elisha, pamp_elka, James Libustka, mademoiselle secret, danav, zvířenka, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezká.

22.08.2010 01:31:00 | carodejka

Je to hezký příběh - povedená.

19.08.2010 21:42:00 | Elisha

Jo, obě tvé básně se mi líbí.

19.08.2010 12:22:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí