Brána

Brána

Anotace: Moje první báseň, kterou jsem kdy napsal. Doufám, že se vám bude líbit.

Starý moudrý kameník,
u brány podsvětí stál
a bez ruky zachvění,
do kamene vytesal.

Jména přemnohá,
jména zlověstná,
jména slavná,
jména prachem zapadlá.

Vyplouvám z nicoty,
a můj zrak na něj spadá.
Jeho pohled plný jistoty,
mne pomalu na zem skládá.

Je to sen?
Je to klam?
Je to smrt?
Je to život?

To co je za ním, hustá mlha halí
a tak ptám se ho „Kde to jsem?“
„Chlapče, zde prochází staří i mladí, velcí i malí,
Zde je brána otevřená všem.

Brána zlatá.
Brána smrtelná
Brána stará
Brána nového života

„A teď se vrátím k práci“ pronesl kameník
„Omlouvám se tedy, že jsem rušil“ odvětím já
„Ba ne, chlapče, mrtví nikdy neruší, ti pouze procházejí“

„Ach tak…….“
Autor Červ, 22.08.2010
Přečteno 308x
Tipy 11
Poslední tipující: Syala, Gabrielle, Tomáš Přidal, CULIKATÁ, Skalsky Pavel, Radek.oslov.Šafárik
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ach tak..
Výborný!

23.04.2012 22:59:02 | kacena16

jj;)

24.08.2010 11:53:00 | Lilien

ano, moc pěkná ;)

23.08.2010 17:59:00 | Tomáš Přidal

Moc pěkná

23.08.2010 09:17:00 | Skalsky Pavel

néni špatná

23.08.2010 05:51:00 | Radek.oslov.Šafárik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí