Chtělo by to

Chtělo by to

Anotace: hodí se spíš na červenec...srpen už nebývá tak horký..

Stulit se do kožichu ledního medvídka,
do jeho tlap otisknout své dlaně,
jemně obkreslovat jak kruhy kružítka
ty jeho běloučké huňaté skráně.

Stoupnout si do jeho ledové stopy
uprostřed rozpálených oblaků,
napříč zvlhlými tropy,
za vločkami utkaných povlaků.

Sjíždět zmrzlinové kopečky,
dole pak ohřívat čokolády,
z horkých malin věnečky
potřít lžičkou marmelády.

Kupu nadýchaných sněhových koňaků
našlehat do misek a hrníčků,
rozmixovat vrtulemi větráků,
vylít do formiček půlměsíčků.

Při snění na zasněžený palouček
vprostřed jedné letní noci
míchám jogurt z krup a vloček,
medem nezapomínám sladit,
pokapávám zmraženými ovoci,
vážně by to chtělo
trošku se zchladit.
Autor Jiná, 22.08.2010
Přečteno 243x
Tipy 29
Poslední tipující: Gabrielle, Madanik, Mbonita, Kubino 2, Psavec, JohnyD., Květka Š., CULIKATÁ, Javavia, Skalsky Pavel, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná,nádherně balená slova do balíčků pestrostí chutí:).St.Moc pěkná.

23.08.2010 09:55:00 | CULIKATÁ

Stip

23.08.2010 09:41:00 | Javavia

je to velice lákavé..

22.08.2010 23:54:00 | J's ..

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí